Run streak, eller ”att lura sig själv”

Jag ska testa ett nytt upplägg på träningen – Run streak. Det innebär att springa varje dag. Inga ursäkter räknas för att hoppa över en dags träning, då hamnar man på noll igen.

Jag har bestämt mig för att springa minst 20 minuter varje dag. Gör jag det så ska jag vara nöjd med min insats. Springer jag längre, vilket nog krävs om jag ska klara av loppen som jag är anmäld till, ska jag också vara nöjd.

Min tanke är att göra löpningen till ett naturligt inslag i min vardag, nästan ett normalläge.

Tidigare har jag planerat in mina löppass en till två veckor i förväg. Tyvärr har jag fuskat lite och ibland helt ad hoc ”planerat om” passen. Det har i realiteten inneburit skippade pass med extra vilodagar eller kraftigt förkortade pass.

Med det här upplägget kommer jag att minst springa i 20 minuter per dag och det är helt ok! Känner jag mig stark så fortsätter jag att springa och är jag trött och seg kan jag sluta efter 20 (ca fyra kilometer). Trots upplägget ska jag försöka att springa runt tre långpass per vecka.

För mig är det jobbigaste att verkligen ta mig ut och träna. Starten så att säga. Med det här upplägget tror jag att jag kan lura mig själv till att springa mer då jag ”måste” ut varje dag. Jag kommer verkligen att behöva träningen under året som kommer.

Annons
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s