Sörmlandsleden

En vacker lördagsförmiddag samlades vi ett gäng på fyra personer för att springa etapp ett till fyra på Sörmlandsleden.


image

Jag, RA och bror med PH bakom kameran

Totalt dryga 35 km från Björkhagen till Haninge var tanken.

Vi började springa vid 9.30 på morgonen och tog det i ett lugnt tempo. Det började med en ganska tråkig transportsträcka på grus för att övergå i en ganska teknisk stig genom skogen. Över stock, sten och rötter. På grusvägar och berghällar. Genom Hellasgårdens elljusspår.


image

Jag vid en daggdroppsdränkt äng

Etapp ett och två avklarades och vi befann oss i Albys friluftsgård och 14 km gjorda på dryga två timmar. Fort gick det inte men det var en skön dag och man hann se och njuta av leden ordentligt.

Vi gjorde en avstickare in på friluftsgården och till vår förtjusning hade de ett öppet fik där! Jag åt en leverpastejsmacka med apelsinjos och drack en kaffe. Den satt riktigt fint då jag till frukost bara hade ätit två matskedar yoghurt. Det tråkiga var att jag hade ont i ena fotvalvet.

Vidare gick färden på etapp tre.


image

PH kommer älgandes

På en rotfylld del av etappen hörde jag ett brak. Bror hade snavat på en rot.

Vid 21 km hade mitt onda fotvalv inte gett med sig och jag berättade för min bror att jag tänkte börja gå. Han sa att han skulle slå mig följe då hans fot värkte efter att han snavat på roten och fått hela kroppstyngden på den.

PH och RA fortsatte mot målet medan jag och bror bytte om till torra kläder och började gå mot Tyresta by dryga sex km fram på leden.

image

En av många spänger

Det var en mycket vacker del av leden och vi njöt av den medan vi sakta gick mot etappens slut. Väl framme klockade jag in på över fem timmar och dryga 27 km. Ett bra dagsverke.

I Tyresta by tog vi bussen hem. Under bussresan fick vi samtal från PH som hade kommit fram till målet och undrade om vi hört av RA… Det visade sig senare att han sprungit fel någon kilometer och kommit fram senare.

Allt som allt en skön dag ute i skogen på Sörmlandsleden. Bra sprunget av PH och RA! Och trevligt sällskap av bror!

Annons
Detta inlägg publicerades i Trail, Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sörmlandsleden

  1. Jenny skriver:

    Ett tips: Ånhammar – Henaredalen är en väldigt fin sträcka också, tyvärr kan jag inte säga samma om Henaredalen – Malmköping som vi fick lov att gå för att komma hela vägen hem. 20 km ”bara”, men det räcker för mig som bara vandrar.

  2. taube80 skriver:

    Härligt! Ska försöka följa bloggen. Lägg gärna upp innan om ni kör liknande pass så hänger jag om möjligt gärna med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s