Planering inför 2014

Planeringen inför 2014 är i det närmaste klar. Det är en mycket ambitiös plan och jag hoppas att kroppen kommer att hålla.


image

Kämpandes 2013 i Stockholms brantaste (foto sprangdu.se)

Vintermånaderna kommer att ägnas åt att försöka bygga upp kroppen medelst styrketräning och löpning. Sakta men säkert öka träningsmängden för att toppa den i mitten-slutet av mars med ett träningslopp i form av Barcelona maraton eller ett eget långdistanspass i de sörmländska skogarna.

I början av april minskar jag träningsmängden för att sedan vila helt veckan innan Täby Extreme Challenge och 50 miles.

Sedan flyter det på med (lite över 113 km) lopp fram till i slutet av juni då Lapland ultra på 100 km går av stapeln. Veckan efter gör jag ett avsteg från löpningen för att simma Vansbrosimningen. Det kommer att gå långsamt. Jag ska simma bröstsim och bara njuta av loppet och stämningen.

Sensommaren/hösten inleds med det otroligt vackra Öppet fjäll. AXA Fjällmaraton fast valfri start. Jag gillar konceptet med (någorlunda) valfri start. Man slipper trängas och vara i vägen för andra löpare. Det är riktigt skönt att springa i sin egen takt och med sina egna tankar över tre fjäll i mycket vacker omgivning.

I september kommer årets stora utmaning. I likhet med år 2013 kommer Black River Run stå som slutmålet för 2014! Den här gången dubbelt så långt — 100 miles, 161 km, över 16 mil. Helt galet!

Året avslutas med några sköna och korta lopp samt en maraton.

Totalt 651 km lopp. Jag hoppas att kroppen kommer att hålla.

[Detaljerad plan för loppen]

Annons
Detta inlägg publicerades i Korta, Lopp, Maraton, Ultra. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s